Wat is het?

Kinesiologie vertaalt de signalen van het lichaam in een begrijpelijke boodschap. Hierbij maken we gebruik van spiertesten. Wij stellen je een vraag, en je lichaam geeft antwoord door gespannen of ontspannen te reageren. Jijzelf kunt daar niet in sturen.

Hoe ziet dat eruit? Probeer het zelf maar eens:

Houd je arm schuin naar voren en naar beneden in een hoek van ongeveer 45 graden. Dat kost een klein beetje moeite. Probeer het maar eens, en vraag aan iemand of hij/zij je arm zachtjes naar beneden kan duwen. Probeer nu je arm op zijn plaats te houden.

De volgende stap is om eerst een vraag te stellen waarna de ander je arm naar beneden probeert te drukken. De vraag moet een gesloten vraag zijn: dus alleen te beantwoorden met ‘ja’ of ‘nee’. Probeer dit eens met het volgende voorbeeld:
Vraag: Heet jij Piet? … Drukken, en voelen. …  Wat gebeurt er? Als je Piet heet, blijft je arm sterk. Je lichaam geeft antwoord!

Misschien moet je het een paar keer proberen en oefenen, en anders kun je gerust een keer langskomen om het te ervaren.

Naast spiertesten gebruiken wij andere technieken. Deze kun je niet zo makkelijk thuis proberen. Met de technieken verzamelen wij samen informatie over wat er aan de hand is, en hoe correcties gedaan kunnen worden.

Wij dromen allemaal van gezond zijn en in balans blijven. Als energie door ons heen stroomt, dan staan we in onze kracht. We leven dan zonder stress en alles lijkt vanzelf te gaan. Kinesiologie kan blokkades opsporen en (voor zover het mogelijk is) opheffen.

Wij zijn lid van de Beroepsvereniging voor Kinesiologie (BvK), registratienummer: 09.01.131K